sk  |  en
Pondelok | 18.02.2019, 07:01 | meniny: Jaromír; zajtra: Vlasta

doplňte alebo opravte informácie

Pavol Drapák ( 54 r.)

spevák

Kategória: hudba

* 19.11.1964 Bánovce nad Bebravou

Slovensko

0

domovský štát Slovensko

pohlavie muž

znamenie škorpión

čínske znamenie drak

jubileum od narodenia 54 r.

 

všeobecné informácie

Životopis

Paľo Drapák je rodákom z Bánoviec nad Bebravou. K hudbe sa dostal už počas štúdia na strednej škole. Neskôr sa stal lídrom zoskupenia SBM Band, ktoré hrávalo najmä známe rockové piesne. Populárnym slovenským spevákom sa stal najmä účinkovaním v skupine Metalinda, do ktorej sa dostal v roku 1986. Vystriedal Dušana Horeckého. V tom istom roku skupina nakrútila singel Každý chce ľúbiť, zúčastnila sa na Bratislavskej Lýre. Obsadila štvrté miesto s pesničkou Loď pre 5 miliárd. V roku 1990 vydali debutový album Metalinda a pesničky ako Ján Amos džínový, VSR, Šanca, Kovový kráľ alebo Jago im priniesli úspech na slovenskej hudobnej scéne. Z ďalšieho albumu nazvaného Svetlo na druhom brehu bola najznámejšia pesnička Slnko nevychádzaj. Nasledovalo ešte deväť albumom, po vydaní desiateho s názvom Zavesení v prievane v roku 2000 spevák zo skupiny, po štrnásťročnom pôsobení, odišiel. V roku 2002 vydal Paľo Drapák debutový sólový album Už prišiel čas, ktorý obsahuje trinásť piesní vrátane hitu Skús ma nájsť.

 

tvorba

Diskografia (skupina Metalinda):

1990 Metalinda
1991 Za všetky prachy
1992 Svetlo na druhom brehu
1994 Láska holých prenáša
1995 Maj May
1996 Na kolenách
1996 Noc s Metalindou (Live)
1996 Skús sa do mna zahryznúť
1999 Hitovky
2000 Zavesení v prievane

Sólo kariéra:

2002 Už prišiel čas

 

ostatné informácie

Ženatý

 

galéria

 

video

posledná aktualizácia 11.05.2016

  Mapa

kontaktujte nás

tip na osobnost