sk  |  en
Piatok | 24.01.2020, 19:43 | meniny: Timotej; zajtra: Gejza
  • | Deň komplimentov

    Vznikol v roku 1998 na základe iniciatívy Američaniek Kathy Chamberlin z Hopkintonu v štáte New Hampshire a Debby Hoffman z Concordu v New Hampshire. V tento deň by mal každý vyjadriť kompliment aspoň piatim ľuďom, a tak vyzdvihnúť to, čo na osobe oceňuje.

  • | Sviatok sv. František Saleský

    Svätý František Saleský, vyhlásený za svätého v roku 1665, za učiteľa Cirkvi v roku 1871, za patróna tlače a žurnalistov v roku 1923.Na jeho sviatok pápež vydáva posolstvo k Svetového dňu spoločenských komunikačných prostriedkov, ktorý sa slávi na Siedmu veľkonočnú nedeľu.

doplňte alebo opravte informácie

Viera Strnisková ( 83 r.)

herečka, sestra divadelného režiséra Vladimíra Strniska

Kategória: divadlo, film a TV

* 30.10.1929 Hlohovec

† 01.09.2013 Bratislava

Slovensko

2

domovský štát Slovensko

pohlavie žena

znamenie škorpión

čínske znamenie had

jubileum od úmrtia 6 r.

jubileum od narodenia 90 r.

Tvorba

Filmografia

1959: Pán a hvezdár (princezná z Hornovodského zámku)
1963: Tvár v okne (Haruštiaková)
1964: Prípad pre obhajcu (Urbančíková)
1965: Námestie svätej Alžbety (Weimannová)
Smrť prichádza v daždi (Holešová)
1966: Živý bič (Ilčíčka)
1967: Rok na dedine (nevesta)
Zmluva s diablom (lekárka)
1968: Traja svedkovia (Remeňová)
Sladký čas Kalimagdory (Lebduchová)
Dialóg 20-40-60
1970: Medená veža
Zločin slečny Bacilpýšky (bezdetná manželka)
1972: ... a pozdravuji vlaštovky (Maruškina matka)
Ďaleko je do neba (Klenčová)
1973: Srdce na lane (Válková)
Zatykač na královnu (kráľovnina matka)
1974: Deň, ktorý neumrie (Matúšova matka)
Ohnivé križovatky (Belušová)
1975: Stretnutie (Mara Dadová)
1977: Rača, láska moja (Orlíková)
1978: Dievča z jazera (Kováčová)
Nie! (Beláňová)
Pustý dvor (matka)
Sneh pod nohami (učiteľka)
1979: A pobežím až na kraj sveta (Káťa)
1982: Predčasné leto (riaditeľka školy)
Soľ nad zlato (matka víl)
1984: Na druhom brehu sloboda (Mrázová)
1986: Kohút nezaspieva (lekárnička)

Aktuálne inscenácie – SND Bratislava
Ingmar Bergman: Scény z manželského života (Jacobiová)
zdroj: www.snd.sk, Slovenská filmová databáza (www.sfd.sfu.sk). Spracovala M. Remiašová.

  Mapa

  Slovensko - Viera Strnisková

kontaktujte nás

tip na osobnost