sk  |  en
Utorok | 01.12.2020, 00:16 | meniny: Edmund; zajtra: Bibiána
  • | Svetový deň boja proti AIDS – WHO

    Prvý decembrový deň je už od roku 1988 na celom svete venovaný boju proti AIDS. Jeho cieľom je upozorňovať ľudí na problém AIDS, zlepšiť ich vedomosti o tejto chorobe, jej šírení a najmä prevencii. Každý rok sa tento deň oslavuje pod novým heslom, ktoré poukazuje na rôzne aspekty problematiky AIDS vo svete ( v roku 2009 to bol problém univerzálneho prístupu k liečbe a prevencii). AIDS sa na svete objavilo v roku 1981, na Slovensku bol prvý prípad zaznamenaný v roku 1985. V súčasnosti je najviac HIV pozitívnych v Afrike, juhovýchodnej a východnej Ázii a v Latinskej Amerike. Slovensko patrí medzi krajiny s nízkym počtom HIV pozitívnych, v roku 2009 ich bolo registrovaných 309. Symbolom svetového dňa proti AIDS je červená stužka.

doplňte alebo opravte informácie

Mgr. Zuzana Fialová ( 46 r.)

herečka, členka činohry Slovenského národného divadla

Kategória: divadlo, film a TV

* 17.05.1974 Slovensko, Bratislava

Slovensko

0

domovský štát Slovensko

pohlavie žena

znamenie býk

čínske znamenie tiger

jubileum od narodenia 46 r.

Vzdelanie

Vysoká škola múzických umení

Životopis

Herecká filmografia

2006 Pravidla lži (ČR, thriller)
2003 Záchranáři (ČR-SR, seriál)
2003 Zostane to medzi nami (SR, dráma)
2001 Babí léto (ČR, tragikomédia)
1999 Zborovňa (SR, komédia)
1994 Muzikál (TV)
1994 Spoveď (TV, SR)
1994 Vášnivé známosti (USA, erotický)
1993 Tanec lásky a smrti (TV, SR, dráma)
1992 Najdúch (TV, SR, televízna inscenácia)

Inscenácie (SND)

  • Tančiareň
  • Veľké štastie (Otila Nivská)
  • Tak sa na mňa prilepila (Lucette)
  • Hypermarket (Guvernantka)
  • Stratégie a rozmary (Araminta)
  • Valčík náhody (Žena)

    Réžia

    2001 Vabank (TV seriál)
    1996 Rande

    Ocenenia:

  • Talent 2003
  • nominácia v Čechách na Radoka
  • nominácia na Divadelné dosky 2004
  • Cena Literárneho fondu za postavu Fatimy
  • nominácia na český Talent 2003
  • cena OTO 2006 v kategórii herečka
  • cena OTO 2007 v kategórii herečka
  • Keď máš niečo rád, tak to pusť na slobodu. Ak sa to do troch mesiacov nevráti, choď na poľovačku a zastreľ to...
    zdroj: Slovenské národné divadlo, Československá filmová databáza

      Mapa

    kontaktujte nás

    tip na osobnost