sk  |  en
ISSN 1338-2403 | | RSS
Utorok | 28.05.2024, 10:34 | : ; :
  • | Deň Amnesty International

    Medzinárodná organizácia Amnesty International vznikla v roku 1961 a venuje sa ochrane a presadzovaniu ľudských práv po celom svete. Bojuje proti diskriminácii, proti násiliu na ženách, za práva homosexuálov, spravodlivosť pre obete, za ľudskú dôstojnosť. Cieľom je zvyšovať povedomie o hnutí a možnostiach zapojenia sa do jeho aktivít

  • | Medzinárodný deň akcii pre zdravie žien

    Počiatky tohto dňa spadajú do roku 1987, kedy bol na stretnutí Global Network pre reprodukčné práva žien (WGNRR) v Costa Rice vyhlásený Medzinárodný deň akcií pre zdravie žien. Cieľom je zabezpečiť, aby každá žena na svete mala právo na život, zdravie, rozvoj, česť, dôstojnosť, rešpekt, slobodu a rodinu spolu s právom na prístup k bezpečnému a legálnemu potratu.

  • | Medzinárodný deň džezu

    Medzinárodný deň džezu bol vyhlásený v roku 1991 v USA džezovým hudobníkom a kapelníkom D. Michaelom Dennym, ktorý bol v tom čase členom predstavenstva New Jersey Jazz Society. Deň je príležitosťou na oslavu džezovej hudby, jej histórie a džezových muzikantov.

Pozvánka od hokejovej legendy Petra Šťastného

05.12.2005 | Peter Štastný, organizátor Slovak Charity Game, spolu s majiteľom hotela Carlton Ericom Assimakopoulosom a HC Slovan Bratislava pozývajú širokú verejnosť – deti aj dospelých – 10. 12. 2005 o 17.00 h na bratislavský štadión ST Aréna. Uskutoční sa tu druhá NHL legends akcia v slovenskom charitatívnom zápase, v ktorom sa stretnú výberové tímy NHL Legends a Slovak All Stars.

Špičkové mužstvá sú zložené z elitných hráčov 70., 80. a 90. rokov. Za slovenský tím budú hrať bratia Peter a Anton Šťastný (obaja Québec Nordiques), Miroslav a Peter Ihnačákovci (obaja Toronto Maple Leafs), Zdeno Cíger (Tampa Bay Lightnings), Dárius Rusnák, Marián Bezák (obaja (Slovan Bratislava), Jerguš Bača (Hartford Whalers), Milan Kužela, Ivan Dornič, Ján Jaško, Róbert Pukalovič (všetci Slovan Bratislava), Jaromír Dragan (Dukla Trenčín) a Peter Slanina (VSŽ Košice). Zo zámoria to budú štyria členovia Siene slávy NHL - Steve Shutt (Montreal Canadiens), Billy Smith (New York Islanders), Michel Goulet (Quebec Nordiques) a Rod Langway (Washington Capitals), ďalej Glen Anderson (Edmonton Oilers), Alain Cote, Pierre Lacroix (obaja Québec Nordiques), Tony Currie (Vancouver Canucks), Dany Gare, Grant Ledyard (obaja Buffalo Sabres), Gary Leeman (Toronto Maple Leafs), Craig Muni (Edmonton Oilers), Chris Nilan (Montreal Canadiens). Zatiaľ nie je potvrdená účasť dvoch hráčov z Ruska, ktorí patrili tiež k špičke NHL.

Súčasťou sviatočnej atmosféry bude aj gala večera a hokejová dražba, ktoré sa uskutočnia vo večerných hodinách v hoteli Carlton. V aukcii budú autentické dresy hokejky s podpismi legendárnych hráčov NHL a Slovenska vrátane originálne podpísaného hokejového dresu Stana Mikitu z Chicago Blackhawks. Prítomné budú aj hokejové legendy, s ktorými bude možnosť porozprávať sa, prípadne si vypýtať na pamiatku ich autogram.
Výťažok z podujatia bude venovaný UNICEF, slovenským detským charitatívnym organizáciám a obetiam hurikánu Katrina. Ľudové ceny vstupného - 60 Sk pre dospelých, 20 Sk pre študentov a 10 Sk pre deti – boli stanovené tak, aby sa tejto historickej a legendárnej hokejovej udalosti mohol zúčastniť čo najväčší počet fanúšikov s veľkým srdcom. V uplynulom roku sa podarilo vyzbierať 4 milióny Sk, ktoré pomohli eliminovať následky tragédie spôsobenej víchricou vo Vysokých Tatrách, podporili UNICEF a slovenské detské charity.

„Bez rozdielu, kde sa nachádzam a koľko mám iných povinností, rád a vždy podporím akúkoľvek dobrú myšlienku. Budem rád, ak aj vašou štedrosťou a pomocou pomôžeme získať finančnú podporu pre deti, ktoré ju potrebujú a ktoré značne ocenia vašu láskavú podporu,“ povedal P. Šťastný.

Viola Tóthová