sk  |  en
Utorok | 19.03.2024, 06:46 | meniny: Jozef; zajtra: Víťazoslav, Klaudius
  • | Sviatok sv. Jozefa

    Sviatok sv. Jozefa - Sviatok sv. Jozefa je oslavovaný na počesť sv. Jozefa, ktorý je patrónom otcov, tesárov a umierajúcich. Neexistuje oficiálny zoznam, čoho všetkého je patrónom. Líši sa to podľa krajín, regiónov, miest. Mnoho náboženských rádov a spoločenstiev sú uvádzané pod jeho záštitou.

Duet Karla Gotta a NO NAME vychádza v troch verziách

17.07.2017 | Karel Gott a NO NAME čakali dlhé tri roky, kým si splnili spoločný sľub, no poňali ho o to veľkolepejšie. Ich historický duet „Kto Dokáže“ vychádza hneď v troch verziách – v klasickej, šansónovej a inštrumentálnej. Autorom pesničky, ktorá pôvodne vznikla pri príležitosti 90. výročia rozhlasového vysielania na Slovensku, je Igor Timko. Skladba je poctou všetkým tvorivým ľuďom. Karel Gott a NO NAME im duet chcú spolu zaspievať naživo na veľkolepom koncerte v O2 Aréne v Prahe.

Asi tak tri roky dozadu sme si sľúbili, že ak vznikne pieseň hodná spojenia Gott a NO NAME, že to dáme dokopy. S klávesákom Zolim sme sa zhodli na tom, že pieseň „Kto Dokáže“ zafunguje dokonale. Tak sme si zavolali, maestro nás pozval k sebe domov a pustili sme mu pieseň. Po vypočutí povedal, že v nej chce spievať. Krajšiu reakciu sme si nemohli želať,“ vraví líder skupiny NO NAME Igor Timko.

A veru sa išlo. Povedal som si, toto nesmieš prepásť a nechať si ujsť spoluprácu s NO NAME. Kedy inokedy sa ti podobná príležitosť ešte naskytne,“ dopĺňa Karel Gott.

Historické česko-slovenské spojenie má niekoľko unikátov. Pesnička, ktorej autorom je Igor Timko, vznikala na rôznych miestach, a vychádza v plnej, šansónovej aj inštrumentálnej verzii.

Spevy s maestrom sme natočili v Prahe v štúdiu Ondřeja Soukupa. Sólový part Michala Žáčka sme natáčali v štúdiu skupiny BUTY v Ostrave, symfoňák sme nahrali v RTVS Bratislava. Finálny mix sme ukončili v Košiciach. Pesnička si precestovala celé bývalé Česko-Slovensko. Na dnešnú dobu ide o jedinečný počin, nielen kvôli tomu, že Karel Gott a NO NAME na seba takmer tri roky „čakali“, ale celý proces spolupráce funguje na džentlmenskej dohode. S maestrom fungujeme bez zmluvy, bez kontraktu, je príjemné zistiť, že jestvujú ľudia, pre ktorých je slovo viac ako zmluva,“ dodáva Igor Timko.

Duet je poctou všetkým kreatívnym ľuďom a chalani z NO NAME si ním splnili sen o spolupráci s jedným z ich idolov. Fanúšikovia Karla Gotta a NO NAME sa už teraz môžu tešiť aj na to, ako si ho vypočujú naživo.

Každého, kto vás inšpiruje môžete označiť za idola, za osobnosť, ktorá vás posúva vyššie. Pri spolupráci s Karlom Gottom sa učíte nadhľadu, pokoju, zistíte, že rituály majú nenahraditeľný význam. Bol som zvyknutý, že keď sa príde do štúdia, človek sa rozospieva, a ide sa na to. S maestrom sme si dali kávu, obed, prebrali sme históriu, súčasnosť. Výsledok je taký, že korepetície u maestra doma, alebo nahrávanie v štúdiu, sa stali doslova udalosťami. Podstatným však bola pohoda a príjemné zážitky spojené s prácou na pesničke. Predbežne sme sa dohodli aj na spoločnom vystúpení v O2 Aréne 16. 12. 2017. Bude to veľký koncert pre poslucháčov Rádia Impuls,“ plánuje Igor Timko.

 

Zdroj: Nora Krchňáková, PROPAGANDA HOUSE

Foto: Ondřej Pýcha

 

video

najčítanejšie aktuality

kontaktujte nás

tip na osobnost