sk  |  en
Utorok | 30.04.2024, 02:25 | meniny: Anastázia; zajtra: Sviatok práce
  • | Svetový veterinárny deň

    Svetový veterinárny deň je oslavou veterinárnej profesie. Pripomína sa od roku 2001 a bol vyhlásený Svetovou veterinárnou asociáciou. Zámerom je zvýšiť povedomie o väzbách medzi zvieratami a zdravím ľudí, pretože mnohé ľudské choroby majú pôvod v živočíšnej ríši. Je preto potrebná spolupráca lekárov a veterinárov na kontrole týchto ochorení a zavedenie mechanizmov na včasné odhalenie vypuknutia nákazy a rýchle vykonávanie preventívnych a liečebných opatrení.

Vedomostná súťaž aj počas prázdnin! Zapojte sa do 15. kola

01.07.2008 | Vedomostná súťaž na portáli Osobnosti.sk pokračuje aj počas prázdnin. Čakajú vás ďalšie knižné publikácie, hudobné ceny a tiež spoločenské hry. Máme pre vás pripravené nové otázky, ktoré vám opäť rozšíria vedomostné obzory. Zaujímavé informácie vám prinášame v nových i aktualizovaných profiloch významných slovenských osobností.

V 14. kole sme sa pýtali na prírodný úkaz spájajúci sa s menom Eugena Ruffinyiho. Slovenský banský inžinier a jaskyniar objavil spolu s G. Langom a A. Megom Dobšinskú ľadovú jaskyňu.

Správnu odpoveď nám poslala aj Ludmila Janišová, populárnu spoločenskú hru „Osadníci z Katanu“a zľavovú poukážku posielame do Púchova.
Druhú zľavovú poukážku na nákup spoločenských hier v predajniach Brloh vyhrala Alexandra Važanová z Bratislavy. K výhre srdečne blahoželáme!
Pre tých z vás, ktorí chcú vyhrať knihu Jozefa Heribana Úspech má srdce žraloka, sme pripravili novú otázku. Jej znenie sa dozviete na stránke portálu Osobnosti.sk. Ak viete aká je správna odpoveď, pošlite nám ju do 10. júla. V každom kole súťaže sa môžete zapojiť len jednou odpoveďou.

najčítanejšie aktuality

kontaktujte nás

tip na osobnost