sk  |  en
Utorok | 07.05.2024, 23:24 | meniny: Monika; zajtra: Ingrida

Tretia kronika komika Stanislava Štepku

19.12.2005 | Vydavateľstvo Ikar, s podporou Ministerstva kultúry SR, vydalo v týchto dňoch tretiu knihu od Stanislava Štepku, zakladateľa Radošinského naivného divadla (RND). Knihu pod názvom Stanislav Štepka: Kronika komika 3, slávnostne uvedú do života 19. 12. 2005 v bratislavskom rozhlase Milan Lasica a Katarína Kolníková. K spestreniu podujatia, ktoré pripravili vydavateľstvo Ikar a Rádio Devín, prispeje aj vystúpenie členov Radošinského naivného divadla.

Kronika Komika 3 nadväzuje na predchádzajúce dve časti Kronika komika 1 (2003) a Kronika komika 2 (2005), ktoré mapujú udalosti jednotlivých etáp pôsobenia Radošinského naivného divadla. Ostatný diel zachytáva desať rokov divadla a predstavuje 10 hier s desiatkami fotografií o 80. rokoch minulého storočia v RND.

Radošinské naivné divadlo vzniklo pred 42 rokmi. Doposiaľ uviedlo vo svojom repertoári vyše 40 Štepkových celovečerných titulov. Vo svojich dramatických textoch tlmočil s osobitým humorom a iróniou systematický a dôsledný záujem o veci ľudské, človečenské, ale i národné.

-vt-

najčítanejšie aktuality

kontaktujte nás

tip na osobnost